Twinkle | Digital Commerce

Google geeft bouwen spraakgestuurde chatbot vrij

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:00

Op een nieuw platform van Google staat het ondernemers en ontwikkelaars vrij hun eigen chatbot te bouwen. Die kan worden gekoppeld aan Googles spraakgestuurde digitale assistent, een concurrent van Amazons Alexa.

Google stelt tools beschikbaar, genaamd Conversation Actions. De chatbots die daarmee gebouwd kunnen worden, zijn geïntegreerd in Google Assistant, de digitale assistent van Google die werkt met voice search. Ondernemers kunnen nu dus zelf een chatbot bouwen die sleutelwoorden uit spraakcommando's van consumenten oppikt.

Amazon-concurrent
Dat Google het bouwen van chatbots vrijgeeft, is volgens Internet Retailer gericht op het concurreren met Amazons digitale assistent Alexa. Ook Amazon investeert behoorlijk in het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie om met consumenten te communiceren; vorige week gaf Amazon AI-tools vrij voor ontwikkelaars van externe partijen. Google volgt nu dit voorbeeld.

Conversational commerce
De ontwikkeling van spraakbesturing maakt een behoorlijke groei door. Ondernemers kunnen met consumenten 'praten' via chatbots die verkoopgesprekken voeren (conversational commerce). Nu Amazon en Google toegankelijke platforms lanceren waarop ontwikkelaars chatbots kunnen bouwen, kan ook bij 's werelds grootste e-commerce speler en grootste zoekmachine steeds vaker spraakgestuurd gezocht en gekocht worden.