Twinkle | Digital Commerce

Eindejaarsuitverkoop bij Amazon: Digital Day

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Amazon geeft een nieuwe betekenis aan het begrip D-Day met de introductie van een eindejaarsuitverkoop. Als het aan de e-tailer ligt, gaat 30 december voortaan de boeken in als Digital Day. De eerste editie vandaag moet de cijfers van 2016 een laatste zet omhoog geven.

Na alle uitgaven voor de feestdagen probeert Amazon met het uitroepen van 30 december tot Digital Day te voorkomen dat consumenten hun portemonnee terug in de broekzak stoppen. De e-commerce reus heeft meer dan duizend digitale artikelen flink afgeprijsd.

Digitale koopjes
Onder de koopjes zijn veel films, muziekalbums, apps en computerspellen. Wie een smartphone, tablet of spelcomputer heeft gekregen met kerstmis, kan die vullen met de digitale content die Amazon in de opruiming doet. Amazon biedt ook zijn nieuwe muziekdienst Amazon Music Unlimited met korting aan. Het Prime-lidmaatschap wordt echter niet gepromoot.

Prime Day
Amazon creëert vaker eigen ‘feestdagen’: zo riep de e-tailer vorig jaar Prime Day in het leven. Het aantal orders tijdens de eerste Prime Day in 2015 schoot gelijk boven dat van Black Friday uit, traditioneel de drukste dag van het jaar bij Amazon. Dit jaar verklaarde het bedrijf Prime Day als grootste dag in zijn geschiedenis.