Twinkle | Digital Commerce

HaleyJess: 'Software kan mensen bij elkaar zoeken om een bandje te vormen'

2019-11-15
1000562
  • [interview]
  • 1:35

Dennis Albinus is oprichter van HaleyJess, platform voor gebruikte muziekinstrumenten en muziekuitrustingen. Er staan inmiddels ruim drieduizend advertenties op deze online marktplaats voor muzikanten.

Toen Albinus zijn elektrische gitaar wilde verkopen maar op reguliere marktplaatsen niet de juiste specificaties voor het instrument kon meegeven, werd het in zijn ogen tijd voor dit specifieke platform. ‘Bovendien bleek uit onderzoek onder leden van onze Facebookgroepen dat zij graag hier hun advertenties wilden plaatsen.’ Albinus is namelijk tevens eigenaar van naar zijn zeggen de grootste muziekinstrumentengroepen in Nederland en België op Facebook.

Muzikanten kunnen zelf hun instrumenten via het platform verkopen, of de gehele verkoop aan HaleyJess overlaten via een zogenoemde VIP-service. In dat geval sturen ze het instrument naar HaleyJess, dat vervolgens zorgt voor de advertenties, de communicatie en de verdere afhandeling. Om deze service ter vervolmaken wil Albinus een combinatie met offline realiseren: een showroom waar aspirant kopers de instrumenten kunnen bespelen en horen. De instrumenten worden beveiligd opgeslagen in een depot en na verkoop verzonden via PostNL.

De betaling gaat altijd via HaleyJess: de koper betaalt met iDeal en na levering wordt het geld overgemaakt aan de verkoper. Innovatief is volgens de oprichter dat op de langere termijn voorspellende technologie suggesties en gebruikers kan gaan matchen: ‘Software kan bijvoorbeeld mensen bij elkaar zoeken om een bandje te vormen, of bijhouden dat het na twee jaar tijd is voor een beter instrument dan dat waarmee je startte.’

Het businessmodel van het platform is gebaseerd op inkomsten uit muziekgerelateerde advertenties door derden, en de VIP-service waarbij het een percentage van de sale krijgt. Albinus laat de muziekmarktplaats voorlopig organisch groeien: ‘Iedereen die een advertentie in onze Facebookgroepen plaatst, krijgt op zijn tijdlijn de url Haleyjess.nl te zien met het verzoek ook op de website te adverteren.’ Desalniettemin is de grootste uitdaging voor de oprichter ‘top of mind te zijn bij iedereen die “iets” heeft met muziek’.