Twinkle | Digital Commerce

Eetmarktstrijd woedt voort: Takeaway koopt delen Resto-in

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:60

Takeaway heeft de Duitse en Belgische afdelingen van maaltijdbezorger Resto-in overgenomen. Daarmee zet het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl de volgende stap in de overnamestrijd die is losgebarsten tussen maaltijdbezorgers in Europa en daarbuiten.

Resto-in is gevestigd in Barcelona en levert aan Spanje, Engeland en Frankrijk. Takeaway neemt de activiteiten in Brussel, Berlijn en Hamburg over en versterkt zo zijn positie als Duitse marktleider. Dat lijkt een reactie op Delivery Hero, dat de marktleider onlangs naar de kroon stak.

Overnamestrijd
De koopwoede ontvlamde in augustus, toen Takeaway zijn Engelse tak overdeed aan Just Eat. In ruil daarvoor verkocht Just Eat zijn Nederlandse belangen aan Takeaway's Nederlandse dochter Thuisbezorgd.nl. Die beklonk het Nederlandse marktleiderschap (een aandeel van negentig procent) met de recente beursgang.

Over en weer
Vorige week nam Delivery Hero het eveneens Duitse Foodpanda over, dat in Europa en Azië actief is. Delivery Hero wil met de overname zijn positie in deze afzetmarkten versterken en een gooi doen naar het Duitse marktleiderschap. Daarop maakte Deense concurrent Just Eat bekend Delivery Hero in Engeland en het Canadese SkipTheDishes te kopen.