Twinkle | Digital Commerce

Alibaba verwelkomt stroom Nederlandse bedrijven

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:57

Ruim tweehonderd Nederlandse bedrijven zien de platformen van Alibaba als springplank voor de Chinese markt. Dat zegt Benelux-baas Roland Palmer naar aanleiding van gesprekken met ondernemingen in ons land. De komende maanden gaat de kraan open.

Volgens Palmer zit er tussen de gesprekken met bedrijven en het daadwerkelijk openen op Tmall Global ongeveer zes maanden. ‘In de komende paar maanden verwacht ik dan ook vele nieuwe openingen’, aldus Palmer tegen het Financieele Dagblad. Het gaat om allerlei bedrijven. Palmer: ‘Sissyboy Homeland bijvoorbeeld, en bierbrouwer Bavaria.’

Interesse in cloud
Ook zouden de eerste klanten uit ons land zich hebben gemeld voor Alibaba’s cloud services. Hiervoor opende de retailgigant een datacentrum in Frankfurt. ‘De servers zullen niet in Nederland staan, maar kunnen Nederland wel goed bedienen’, aldus Palmer.

Holland Paviljoen
Alibaba heeft sinds een jaar een Holland Paviljoen op b2c-site Tmall, waar alle Nederlandse artikelen verzameld zijn. Destijds waren al tachtig Nederlandse webwinkels aangesloten op het internationale verkoopplatform Tmall Global, waaronder pioniers Flinders en Noppies.