Twinkle | Digital Commerce

Superscanner introduceert data-platform voor retailers en fabrikanten

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:59

Supermarktvergelijker Superscanner, die voor consumenten prijzen van grote supers vergelijkt, introduceert nu een platform voor retailers en fabrikanten: Insights. Superscanner toont er realtime prijs- en productinformatie.

Superscanner vergelijkt voor consumenten prijzen van de zeven grootste supermarkten in Nederland. 'Onze kracht zit hem met name in de omgang met grote hoeveelheden data. Met Insights maken we dit nu beschikbaar voor pricing en category specialisten bij retailers en fabrikanten,' aldus oprichter Alwin van der Velden in een persbericht.Online marktaandeel
De supermarktvergelijker maakt via het platform ook het online marktaandeel van leveranciers inzichtelijk. Dat gebeurt door een analyse van de zichtbaarheid van het merk binnen de website van een supermarkt. Van der Velden: 'Nu het spel zich steeds meer gaat verplaatsen van de offline winkelschappen naar de websites van de retailers is deze informatie essentieel om voorop te lopen'.

Vergelijken en bestellen
Insights is het nieuwste product van Superscanner, dat in april dit jaar startte met online prijsvergelijking van boodschappen. Inmiddels nadert de onderneming een aantal van 60.000 bezoekers per maand. Bij Albert Heijn kan het op Superscanner gevulde winkelwagentje rechtstreeks besteld worden.