Twinkle | Digital Commerce

Video Vrijdag: nieuw orderpicksysteem van Active Ants

2017-05-27
180101
  • 1:02

Elke vrijdagmiddag vindt u hier een relevante video over e-commerce, met een korte toelichting van de redactie. In deze aflevering van de rubriek ‘Video Vrijdag’ een nieuwe televisiereclame van de Rabobank, over het geautomatiseerde orderpicksysteem van Active Ants.

Het nieuwe systeem van Active Ants, dat met behulp van stapelfinanciering van de Rabobank is ontwikkeld, verwerkt zo’n tienduizend orders per dag.

Autostore
Autostore bestaat uit een kubusvormig raamwerk, waarin dertigduizend bakken op en naast elkaar worden geplaatst. Er rijden zestien robots overheen, die de bakken uit het raamwerk tillen en naar het orderpickstation brengen. Daar staat een medewerker klaar om de producten verder te verwerken.

Same day delivery
Active Ants wil met Autostore same day delivery voor meer e-commerce partijen mogelijk maken. In een later stadium kan het aantal pickpoorten en het aantal bakken nog verder worden uitgebreid, laat het bedrijf weten. ‘En dat is fijn, want we groeien zo hard dat we over twee jaar best twee keer zo groot kunnen zijn.’

Commercial
In de reclamefilm vertellen Active Ants' Jeroen Dekker en Jean Lahaye over hun ambities. De commercial is vanaf maandag 30 november op televisie te zien.