Twinkle | Digital Commerce

Google Shopping regelmatig goedkoper dan Amazon

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:06

Uit onderzoek is gebleken dat op Google Shopping vaak lagere prijzen te vinden zijn dan bij Amazon, hoewel vaak het tegenovergestelde gedacht wordt. In maar 25 procent van de onderzochte producten was Amazon goedkoper.

Het Canadese onderzoeksbureau 360pi vergeleek de prijzen van 750 producten en constateerde dat Google Shopping in 59 procent van de gevallen een lagere prijs bood. Bij 16 procent van de producten kwamen prijzen overeen. Onderaan de streep kwam Amazon dus in slechts een kwart van de voorbeelden als goedkoopste uit de bus.

Uitgangspunt
Veel Amerikanen nemen Amazon als uitgangspunt bij een online winkeltocht, bleek onlangs nog uit een onderzoek van BloomReach. Ze starten er hun zoektocht en bezoeken de e-retailer ook ter vergelijk wanneer ze in een andere webshop een product hebben gevonden.

E-commerce speler
Jenn Markey, vice-president marketing bij onderzoeksbureau 360pi, denkt dat de lagere prijzen op Google Shopping een strategie zijn van de zoekmachine om groter te worden in e-commerce. 'Wanneer je informatie wilt opzoeken, start je bij Google; wanneer je iets wilt kopen, start je bij Amazon,' aldus Markey. Google heeft volgens Markey genoeg retailers in zijn database om de goedkoopsten eruit te filteren en zo te concurreren met Amazon.