Twinkle | Digital Commerce

FonQ zet eerste stap naar fysieke winkel

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:13

Webwarenhuis fonQ opent een fysieke locatie in de vorm van een pop-up gift store in Amsterdam. Met de feestdagen in het vooruitzicht doet de webwinkel met een cadeaushop vast ervaring op in de fysieke retail.

'Beleving en inspiratie zitten in ons DNA en dat staat dan ook in de fonQ pop-up gift store centraal,' verklaart fonQ-CMO Jeremiah Albinus in een persbericht. In de pop-up store kunnen consumenten van 28 november tot en met 24 december allerlei woon-, kook- en lifestyleproducten uit het assortiment van de webwinkel kopen. FonQ biedt het winkelpubliek diverse workshops en laat klanten enkele producten uitproberen, zoals koffiemachines.

Fysieke winkel
FonQ beraadt zich op het een entree in de winkelstraat: 'De pop-up gift store is een eerste stap naar een fysieke winkel,' verklaart de nummer 29 van de Twinkle100. 'Naar aanleiding van klantonderzoek en gesprekken met merken flirt fonQ al langer met fysieke aanwezigheid. Een bijkomstig voordeel van de pop-up store is dan ook om ervaring op te doen binnen fysieke retail en in contact te komen met klanten', stelt de nummer 29 van de Twinkle100.

Showroom
Het is niet de eerste stap van fonQ in het fysieke kanaal. In 2010 opende het webwarenhuis de huidige 'Inspiratie Showroom' langs de A2. Het voornemen was destijds om nog vijf van deze locaties te openen; zo ver is het nooit gekomen.