Twinkle | Digital Commerce

Blinker en MailPlus overgenomen door Nederlandse investeerders

2017-05-27
986555
  • [nieuws]
  • 1:16

CNBB Venture Partners neemt een meerderheidsbelang in Bright Marketing Holding, het bedrijf achter Blinker en MailPlus. ‘We willen binnen vijf jaar een serieus marktaandeel in Europa hebben en onze omzet tenminste verdubbelen.’

Dat zegt Marc Schüssler, oprichter en directeur van de overnameprooi. CNBB is een Nederlandse maatschappij in private equity en venture capital, die softwarebedrijven helpt hun groeiambities waar te maken. Het precieze belang in Bright Marketing Holding is niet gecommuniceerd, bedragen evenmin.

E-mailmarketing en marketing automation
CNBB heeft de investering gedaan vanwege de sterke positie van Blinker en MailPlus op de Nederlandse markt. De combinatie (respectievelijk bureau en software) is groot geworden in e-mailmarketing en marketing automation, gebieden waarin CNBB veel mogelijkheden ziet. De acquisitie biedt de slagkracht om ‘de software versneld door te ontwikkelen naar een eigen marketing automation platform’.

E-mail springlevend
Volgens Arco van Nieuwland, managing partner van CNBB, is e-mail springlevend. Hij laat optekenen: ‘Het leek ooit op zijn retour, maar het is een snelgroeiende markt en daarom voor ons razend interessant. We willen Blinker en MailPlus vooral ook laten profiteren van onze internationale ervaring om ook buiten Nederland flinke stappen te gaan zetten.’

Klanten
Samen bedienen Blinker en MailPlus meer dan vijfduizend verschillende gebruikers bij ruim 2.700 klanten, met name in het MKB. Met de software worden in Nederland elk jaar meer dan één miljard e-mailberichten verstuurd. Er werken bijna 80 mensen bij de onderneming uit Zoetermeer, die veel webwinkeliers tot haar klanten rekent.