Twinkle | Digital Commerce

Nieuwe tool Grader ‘controleert’ sites op branding

2017-05-27
313253
  • [nieuws]
  • 1:01

Marketingsoftwarebedrijf Bynder lanceert komende week zijn nieuwe tool Grader. Deze gratis tool evalueert of websites wel ‘on brand’ zijn door bijvoorbeeld te controleren of lettertypes en kleuren consistent gebruikt worden en boodschappen goed overgebracht worden.

De nieuwe tool wordt gelanceerd tijdens branding-evenement OnBrand ’16  op 13 oktober. Vanaf dat moment kunnen websitebeheerders de url  van hun webshop in de tool invoeren. Grader maakt dan een rapport op waarin de score van de website op verschillende onderdelen inzichtelijk gemaakt wordt: boodschap, consistentie, zichtbaarheid en toegankelijkheid zijn de pijlers.

Online onderscheiden
Branding, het in de markt zetten van een bedrijfsmerk, is een belangrijke manier voor bedrijven om zich online te kunnen onderscheiden van concurrenten. Volgens Chris Hall van Bynder is branding nog niet bij elk bedrijf goed op orde: ‘Als je dagelijks met een website bezig bent, valt het op een gegeven moment niet meer op dat er ergens een ander lettertype staat, terwijl het bij nieuwe bezoekers gelijk in het oog zal springen. Met Grader creëren we bewustzijn en helpen we mooie merken om nog beter on brand te blijven.’