Twinkle | Digital Commerce

Rabobank-directeur is nieuwe ceo Beate Uhse

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

Beate Uhse heeft een nieuwe ceo gevonden in de Nederlander Nathal van Rijn. Hij komt van de Rabobank Almere, waar hij sinds 2009 de leiding had, en neemt plaats in het managementteam naast Cornelis Vlasblom (cfo) en Dennis van Allemeersch (coo).

Beate Uhse (nummer 95 van de Twinkle100) werd na het vertrek van Serge van der Hooft tijdelijk geleid door Vlasblom, die daarmee een dubbele functie had. Van Allemeersch kwam in maart bij het bedrijf, toen hij de overstap maakte van travel (Hotel Booker) naar retail.

Fit worden
Volgens bestuursvoorzitter Gerard P. Cok moet Beate Uhse met de benoeming van Van Rijn fit worden voor de toekomst. De holding van Pabo.nl, Christine le Duc en sinds kort de erotische videodienst Tintl, zag zijn e-commerce omzet de afgelopen tijd dalen. In het eerste halfjaar was deze daling 18 procent ten opzichte van begin 2015.

Catalogus geschrapt
Eind vorig jaar schrapte Beate Uhse vijftig banen om zich volledig op e-commerce te kunnen richten. De catalogus ging de deur uit en een flink aantal winkels werd gesloten. Momenteel zijn in Nederland nog ongeveer twintig fysieke vestigingen geopend.