Twinkle | Digital Commerce

Britse shop toont nieuwe collectie via augmented reality

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:45

De Britse webwinkel Lyst liet bezoekers van de London Fashion Week vorige week via augmented reality kennismaken met zijn nieuwe collectie. Consumenten konden de kleding via een tablet projecteren op modellen van vlees en bloed.

Vier modellen in ondergoed fungeerden als ‘paspop’ voor de kledingstukken van Lyst.com. De bezoekers konden hun tablet of smartphone voor de modellen houden om ze ‘aan te kleden’ met jurken, jassen en broeken uit de collectie.

Inzoomen en draaien
Via de augmented reality optie konden potentiële kopers zien hoe de kleding valt. Dit was onder andere goed te zien vanwege de optie waarmee de modellen virtueel 360-graden konden draaien. Ook was het mogelijk om in te zoomen op het materiaal van de kleding.