Twinkle | Digital Commerce

Beate Uhse lanceert erotische videodienst Tintl

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:15

Beate Uhse lanceert vandaag zijn erotische all you can watch dienst. Tintl, is de naam geworden. Ondertitel: ‘We love porn.’ De Twinkle100-speler wilde de dienst aanvankelijk Sexflix noemen.


Onder druk van Netflix is voor een andere naam gekozen. De introductie liep een jaar vertraging op, maar is vandaag dan toch een feit.

Aanbod
Tintl is geschikt voor televisie, laptop, tablet en smartphone en kost 9,99 euro per maand. Bij de start zijn via het platform ruim 1.600 ‘kwaliteitsfilms’ te zien, zonder uitzondering in HD. Het aanbod wordt de komende tijd flink uitgebreid. 'De vraag naar kwalitatief goede erotische films via internet neemt al jaren toe’, laat Beate Uhse’s managing director Serge van der Hooft optekenen. ‘Maar wie hier op internet naar zoekt komt terecht in een doolhof van amateuristische rotzooi, dubieuze sites, abonnementen waar je niet meer vanaf komt en zelfs besmettingen met virussen.’

Uitrol
Tintl (NB: expliciet materiaal) gaat van start in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. Andere Europese landen moeten binnenkort volgen. 'Maar als het aanslaat zijn landen buiten Europa ook een optie. Een platform als dit kent geen grenzen', aldus Van der Hooft. Momenteel wordt in binnen- en buitenland gesproken met kabelmaatschappijen over de opname van Tintl in het aanbod, zodat de films ook op de televisie te bekijken zijn.

Moeilijk
Beate Uhse, eigenaar van Pabo.nl en Christine Le Duc, heeft het moeilijk. De e-commerce omzet daalde in de eerste helft van dit jaar met 18 procent.