Twinkle | Digital Commerce

Thuisbezorgd.nl: ‘Marktleiderschap met overname Just Eat’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:05

Thuisbezorgd.nl heeft de Nederlandse en Belgische tak van zijn grote concurrent Just Eat overgenomen voor 22,5 miljoen euro. Daarmee zal Thuisbezorgd nu maandelijks ongeveer twee miljoen orders verwerken in deze markten.

Op termijn verdwijnt Just Eat uit Nederland en België en worden de aangesloten restaurants voorzien van het oranje huisje van Thuisbezorgd.nl. Pizza.be in België blijft wel gewoon bestaan. ‘Onze namen verschillen in de landen, maar het logo is overal hetzelfde’, zegt Joris Wilton van moederbedrijf Takeaway.com.

Lieferando.de
Momenteel zijn 30 duizend restaurants aangesloten bij Takeaway.com in Europa. Het bedrijf is aanwezig in dertien landen. In Duitsland deed Takeaway.com zijn grootste overname tot nu toe met Lieferando.de. Hier werd 70 miljoen euro voor neergelegd.

Marktleider
Oprichter Jitse Groen vertelde in januari dat hij verwacht dat Takeaway.com nog dit jaar winstgevend is. Kanttekening is daarbij dat Takeaway.com geen eigen producten verkoopt, maar een service faciliteert. Vooral Duitsland moet bijdragen aan de zwarte cijfers. Met de koop van Just Eat in Nederland en België claimt het bedrijf alvast zijn leiderspositie in deze markten. ‘Dit is een markt van the winner takes most. Dus willen wij voor het leiderschap gaan’, aldus Wilton.

Lees ook:
Hungry.nl valt Thuisbezorgd.nl aan met lage commissie (3-9-2016)