Twinkle | Digital Commerce

Omzet Alibaba stijgt met bijna 60 procent

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:00

De Alibaba Group deed het afgelopen kwartaal goede zaken. De concernomzet groeide flink. Het Chinese internetbedrijf boekte minder winst dan een jaar geleden, toch lag die hoger dan verwacht.


De omzet van Alibaba liep in het tweede kwartaal van 2016 op naar 32,2 miljard yuan (ongeveer 4,4 miljard euro). Dat is een stijging van 59 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Uit het cijferbericht (pdf) :

Minder winst
De nettowinst zakte naar 7,1 miljard yuan, driekwart minder dan vorig jaar. Gecorrigeerd voor eenmalige posten (een meevaller vorig jaar) nam de winst echter met 50 procent toe, meer dan analisten verwachtten. Ook het omzetresultaat was boven verwachting. Voor het eerst kwam een meerderheid van de marktplaatsverkopen tot stand op mobiele apparaten.

Klaar voor groei
'Deze resultaten benadrukken de omvang en de hefboomwerking van ons ecosysteem', reageert Alibaba's ceo Daniel Zhang. 'We versterken onze concurrentiepositie in e-commerce, cloud computing, digitale media en entertainment.' En: 'We zijn de manier waarop we onze 434 miljoen actieve klanten benaderen aan het veranderen. Zo introduceren we sociale, maatschappelijke en persoonlijke data op onze marktplaatsen.'