Twinkle | Digital Commerce

Agrimarkt zet in op e-commerce

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

De regionale supermarktketen Agrimarkt wil vanaf begin volgend jaar zijn e-commerce activiteiten uitrollen in de regio Zeeland en delen van Noord-Brabant en Zuid-Holland. Het bedrijf voert nu al een proef uit in Kapelle.

Het streven is om straks alle vestigingen in Goes, Vlissingen, Middelharnis, Oud-Beijerland en Roosendaal te koppelen aan een webwinkel. In een leegstaand pand in Kapelle heeft Agrimarkt nu een magazijn ingericht waar de eerste online orders worden verzameld.

Regionaal is een voordeel
Dat Agrimarkt een regionale supermarktketen is, is volgens commercieel directeur Wilfred van Elzakker een voordeel. ‘Het is daardoor makkelijker om in te spelen op de specifieke behoeften van de klanten in ons gebied. In Zeeland is de markt anders dan in de Randstad’, zegt hij tegen PZC.

Logistieke uitdaging
Agrimarkt wil ‘een aantal dingen’ dan ook anders gaan doen dan concurrenten. ‘De regionale versartikelen willen we straks ook online aanbieden en dat is logistiek een behoorlijke uitdaging. De producten komen uit allerlei plaatsen en die willen we vers én op tijd bij de klant krijgen.’

Dirk in Volendam
Dirk van den Broek neemt nu ook zijn eerste stappen in e-commerce. Deze zijn ontstaan uit nood, toen een brand het filiaal in Volendam verwoestte. ‘Dirk Online’ is gekoppeld aan een plaatselijk pick up point.