Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn test bezorging met elektrische fiets en auto

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:13

Albert Heijn gaat boodschappen in het centrum van Amsterdam op elektrische fietsen bezorgen. Een proef met om te beginnen één fiets start aanstaande maandag. Ondertussen doet de supermarktketen ook ervaring op met een elektrische bezorgwagen.

Albert Heijn wil eind dit jaar tien bezorgfietsen in Amsterdam laten rijden. Op zo’n fiets kunnen niet minder dan dertig volle boodschappenkratten worden vervoerd. De rijwielen maken aflevering schoner en verkeersvriendelijker, aldus de keten.

Magazijn aan de rand van de stad
De fietskoeriers maken geen gebruik van de zogenoemde ‘Home Shop Centers’ die Albert Heijn speciaal voor online orders heeft ontwikkeld. Uit het persbericht: ‘De fietsbezorger vult bij een magazijn aan de rand van de stad zijn fiets met boodschappen en rijdt vervolgens de stad in. Met de elektrische trapondersteuning kan hij eenvoudig manoeuvreren.’

Kilometers besparen
Naast de fiets test Albert Heijn in Amsterdam een elektrische bezorgauto, die ook moet bijdragen aan een schonere binnenstad. De marktleider geeft aan dat er al kilometers worden bespaard door met een grote vrachtwagen bestellingen op één punt buiten de stad af te leveren. Vanaf daar rijden kleine bezorgauto’s de stad in.


NB: op 14 juni aanstaande vindt Logistiek & E-commerce plaats in Almere. Op de congresdag, voorgezeten door radiopresentator Tom van 't Hek, verzorgen Walther Ploos van Amstel (Hogeschool van Amsterdam),Frederik Nieuwenhuys (Picnic) en Oscar Diele (Flinders) keynote presentaties. Bekijk het hele programma.