Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn bezorgt binnen het uur met Appie Now

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:60

Onder de naam Appie Now bezorgt Albert Heijn vanaf vandaag online bestelde boodschappen binnen het uur in delen van Amsterdam. Blauw/witte fietsen halen de orders bij supermarkten aan de Elandsgracht en het Museumplein op.

‘Ondanks de regen starten we vandaag in A'dam de proef “instant delivery”: je boodschappen binnen 1 uur thuisbezorgd’, tweette Albert Heijn vanochtend.

Appie Now, een aparte mobiele applicatie gevuld met zo’n vijftienhonderd items uit de twee supermarkten en producten die landelijk het meest verkocht worden, werkt samen met startup Tring Tring voor de bezorging. Dit bedrijf is ook partner van het doorgestarte Bilder & De Clercq, Sla, Instock, Landmarkt en Brandt & Levie.

Acht weken
De artikelen staan voor 5 euro binnen het uur op de stoep. Deze kosten komen volledig in de zak van de bezorger terecht, meldt Levensmiddelenkrant. Albert Heijn runt zijn test de komende acht weken.

Elektrische fiets
Begin deze maand introduceerde Albert Heijn zijn eerste elektrische fiets in onze hoofdstad. Eind dit jaar moeten tien fietsen niet minder dan dertig volle boodschappenkratten per tweewieler vervoeren.