Twinkle | Digital Commerce

Meer dan een miljard betalingen met iDeal

2017-10-05
180101
  • 1:15

Betaalvereniging Nederland laat weten dat sinds 2005 meer dan een miljard keer is afgerekend met iDeal. Daarvan werden 63.198.201 betalingen gedaan in het eerste kwartaal van dit jaar, een groei van 26 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat laatste leert een rekensom van Twinkle. De miljardste betaling werd geregistreerd op Koningsdag, bij New York Pizza, aldus Betaalvereniging Nederland in een bericht over de numerieke mijlpaal.

Kwart transacties op mobiel
Een op de vier iDeal-betalingen vindt inmiddels plaats op een mobiel device, laat directeur Piet Mallekoote optekenen. Hij voegt toe dat het mobiele aandeel de komende tijd alleen maar zal toenemen. Nagenoeg alle aangesloten iDeal-banken hebben het consumenten inmiddels mogelijk gemaakt af te rekenen via hun mobiele app.

Scanapplicatie
Vorige maand lanceerde Betaalvereniging Nederland zelf een app voor iDeal, waarmee de betaalmethode beschikbaar kwam in het fysieke domein. Gebruikers kunnen betalen door een qr-code te scannen, bijvoorbeeld vanaf een collectebus. De Hartstichting had de primeur.

Dominantie
Het aandeel van het al zo dominante iDeal op de Nederlandse online betaalmarkt is het afgelopen jaar nog met twee procentpunten gestegen, tot 56 procent. Dat bleek uit de recente gepubliceerde eCommerce Payment Monitor.

Meer transacties
Uit de kerncijfers van Betaalvereniging Nederland blijkt dat het aantal iDeal-betalingen ook in het eerste kwartaal van dit jaar hoger ligt dan in dezelfde periode vorig jaar. Het verschil bedraagt 26 procent: