Twinkle | Digital Commerce

Flinders verkoopt tweedehands meubels van b2b-klanten

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:03

Flinders gaat tweedehands designmeubels van b2b-klanten doorverkopen op zijn platform. De webwinkel reinigt en repareert de meubels, om ze daarna een tweede leven te geven. Dit jaar wil Flinders zo 200.000 euro extra omzetten in Nederland en België.

‘Wij kregen signalen van onze b2b-klanten dat zij actief bezig zijn met het circulaire gedachtengoed’, aldus Geert-Jan Smits, directeur van Flinders. ‘Steeds meer bedrijven en instellingen verwachten dat zij gebruikte stoelen of tafels kunnen retourneren bij Flinders. Het wordt zelfs als eis gesteld voor de aanschaf van nieuw (kantoor)meubilair.’

Recycling
Flinders neemt de meubels in van onder andere bedrijven, restaurants en musea. De webwinkel wil de komende twee jaar 30 procent van de nieuwe meubels die het de afgelopen jaren heeft verkocht aan ondernemingen een tweede leven geven. In 2020 moet al het nieuw verkochte meubilair uiteindelijk worden gerecycled door Flinders.

Nieuw in Duitsland
Flinders verwacht dit jaar 10 miljoen euro omzet te boeken. De woonwebwinkel opende deze maand zijn deuren in Duitsland, waardoor het Zaanse bedrijf onlangs een tweede kantoor moest openen. In 2017 moet 10 procent van de omzet bij onze oosterburen vandaan komen.