Twinkle | Digital Commerce

Douglas koppelt community aan Duitse webwinkel

2017-05-27
181101
  • 0:57

Douglas is in Duitsland een beauty community gestart. Het platform bevat tutorials en ‘looks’ die consumenten moeten inspireren om zich origineler op te maken en daarvoor de producten online bij Douglas te kopen.

De community is direct gekoppeld aan de webwinkel van Douglas. Fans kunnen zich voor verschillende onderdelen (ogen, haar, lippen, make-up en handen) binnen de site aanmelden, zodat zij een melding krijgen wanneer een nieuwe tutorial is geupload door het Douglas-team of door een andere gebruiker.

Zelf bijdragen
Consumenten leveren zelf een bijdrage aan het platform door een look te creëren. Zij uploaden een foto van zichzelf en voegen hier een beschrijving bij of starten een ‘beauty talk’ op het forum.

Doubox
Douglas trok in januari de stekker uit zijn abonnement Doubox. Leden ontvingen in februari de laatste box vol cosmetica, omdat het concept niet aan de verwachtingen van de retailer voldeed. De Doubox kende drie versies: original, premium en deluxe. De prijzen van deze dozen varieerden van 15 euro tot 49,95 euro per maand.


Gerelateerde artikelen: