Twinkle | Digital Commerce

‘E-commerce in België groeit dit jaar met 16,5 procent’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:07

E-commerce maakt dit jaar in België een groei door van 16,5 procent. Daarmee zal de opbrengst van de online consumentenmarkt uitkomen op 9,6 miljard euro. Het meeste komt van laptops en desktops.

Dat blijkt uit een e-commerce overzicht (pdf) van België, opgesteld door de E-commerce Foundation en onderdeel van een reeks van 13 landenrapporten.

2015 was een recordjaar voor Belgische online handelaren. De verwachte omzet van 7 miljard euro werd ruimschoots overschreden; in totaal zetten Belgische webondernemers 8,2 miljard euro om. Het aandeel van online in de totale verkopen is daarmee 14 procent.

Waarde van winkelmand
In België heeft 86 procent van de bevolking toegang tot internet, 74 procent daarvan winkelt ook online. Zij spendeerden vorig jaar gemiddeld 1191 euro per persoon.

Desktop versus mobiel
Desktops en laptops hadden in 2015 het grootste aandeel in online verkopen. Mobiel representeert slechts 12 procent van de omzet uit e-commerce, wat volgens het rapport neerkomt op 309 miljoen euro voor de smartphone en 600 miljoen euro voor de tablet.

Wikipedia van de e-commerce
De in totaal 13 landenrapporten verschijnen op Ecommercewiki.org, de begin dit jaar gelanceerde ‘Wikipedia van de e-commerce'. Eerder verscheen al een rapport voor de Nederlandse markt (pdf), met veel cijfers uit de laatste Thuiswinkel Markt Monitor.