Twinkle | Digital Commerce

Asos: meer omzet, meer klanten, meer mobiel

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

Asos heeft een goede eerste helft van zijn boekjaar achter de rug. De omzet groeide met 21 procent, tot 667,3 miljoen pond. Het aantal actieve klanten lag volgens Asos ruim anderhalf miljoen hoger dan een jaar geleden.


Asos realiseerde van september 2015 tot en met februari dit jaar 25 procent meer omzet in Groot-Brittannië. De internationale omzet nam iets minder hard toe, met 18 procent tegen constante wisselkoersen:

Weg uit China
De Britse pure player leverde anderhalf jaar geleden nog omzet in over de grens, maar groeit ook daar inmiddels weer harder dan de markt. China is een dissonant: Asos krijgt de online verkoop er niet van de grond en trekt de stekker uit zijn Chinese webwinkel.

Bijna 11 miljoen actieve klanten
Terug naar de cijfers: topman Nick Beighton, de opvolger van oprichter Nick Robertson, is vooral positief gestemd over de ontwikkeling van Asos' klantenbestand. Het aantal actieve klanten groeide met 17 procent, om uit te komen op 10,9 miljoen shoppers. Het aantal bezoeken aan Asos nam net zo hard toe als de omzet, met 21 procent. Meer dan 60 procent van het verkeer komt inmiddels van mobiele devices.