Twinkle | Digital Commerce

USPS test cross border programma in VS

2017-05-27
180101
  • 0:56

USPS test vanaf volgende maand een service waarmee Amerikaanse online retailers de prijs van een artikel inclusief belastingen en invoerrechten aan buitenlandse klanten kunnen doorrekenen. Zo worden zij transparanter voor internationale consumenten.

Het programma van USPS heet Global eCommerce Marketplace (GeM) Merchant. Het lijkt ietwat op eBay’s Global Shipping Program (GSP), dat Amerikaanse advertenties inclusief belastingen en invoerrechten toont aan buitenlandse kopers. GeM Merchant doet dit niet in één specifieke webwinkel, maar bij meerdere partners van USPS. Kopers betalen de belastingen en invoerrechten vooruit aan de merchant.

Internationale verzending
Het programma houdt het niet bij het vermelden van de totaalprijs aan internationale klanten. GeM Merchant neemt ook de overzeese verzending voor zijn rekening. Amerikaanse online retailers versturen hun orders van buitenlanders naar één van de twee centrale magazijns van GeM Merchant in de VS. Daar worden de bestellingen gecontroleerd en klaargemaakt voor internationale verzending.

USPS start zijn pilot rond 30 april met een kleine groep online retailers. Deze groep moet bij succes worden uitgebreid.