Twinkle | Digital Commerce

PostNL bezorgt op besteldag voor middelgrote webshops

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:37

PostNL begon eind vorig jaar met same day delivery voor klanten als Belsimpel, Fonq en Wijnvoordeel. De marktleider maakt sindsdien dagelijks twee bezorgrondes door Nederland, in plaats van één. Nu kunnen ook middelgrote webwinkeliers daarop aanhaken.

De snelle bezorgservice is voorbehouden aan webshops die minimaal vijfhonderd orders per dag te verwerken krijgen en die behalve van PostNL ook klant zijn van Montapacking. Het fulfilmentbedrijf sloot als eerste een samenwerking met de marktleider voor same day delivery; andere partijen, waaronder Active Ants en sinds kort Fulfilment Solutions (FS), bieden een dergelijke service met andere vervoerders aan.

Voor het middaguur
Uit het persbericht van Montapacking, dat 326 webwinkels bedient: ‘Met Same Day Delivery bieden Montapacking en PostNL landelijke dekking. Wanneer de consument zijn bestelling voor 12.00 uur plaatst, wordt deze dezelfde dag nog bezorgd. Waar ook in Nederland.’

Specifieke doelgroep
Carlos Mendes Aguiar, commercieel directeur van PostNL Pakketten Benelux, laat optekenen: ‘We zien de vraag van webwinkels en bestellende consumenten naar levering op dezelfde dag toenemen. Inmiddels maken verschillende van onze klanten hier gebruik van. Montapacking bedient een specifieke doelgroep, namelijk middelgrote webshops, die hier nu ook gebruik van kunnen maken. Wij verwachten dat deze ontwikkeling de komende tijd doorzet. Wij zien dat webshops die meer bezorgopties aanbieden, sneller groeien.’

Local Express
Los van de landelijke same evening delivery door pakketchauffeurs is PostNL ook bezig om snelle bezorging in steden mogelijk te maken, ook wel local delivery. Flexibele koeriers op verschillende voertuigen halen pakjes op in winkels of andere fysieke bedrijflocaties, om die binnen drie uur of op een moment naar keuze af te leveren bij de klant.

PostNL maakte vorige week bekend dat al meer dan tweehonderd winkeliers in Amsterdam en Rotterdam zich hebben gemeld voor Local Express, zoals de service is gedoopt. Daaronder Thuisbezorgd.nl, Media Markt, de Condomerie en een aantal andere kleinere ondernemeringen. Op dit moment is de dienst alleen beschikbaar in de hoofdstad. Na Rotterdam moet ook introductie in andere steden volgen.