Twinkle | Digital Commerce

Avondje uit zonder de kids

2017-05-27
180101
  • 1:37

Ouders met kinderen hebben het druk met carrière, relatie, kids, huishouden en een sociaal leven. Zó druk dat een avondje uit meer oppasstress oplevert dan ontspanning. Want ze willen met een gerust hart hun kroost aan een babysitter kunnen overdragen. Charlycares.com speelt daarop in.
 
Tekst: Danielle Scheffer
 
Al tijdens haar studententijd begon Charlotte van der Straten met Pas Op, een oppasnetwerk voor zestig families in Amsterdam. Daar ervoer ze wat de behoeften van die gezinnen zijn en hoe ze de laatste jaren worstelen met het vinden van een goede kinderoppas, zonder afhankelijk te worden van de agenda van die ene babysit.

Met Charlycares.com biedt ze sinds december 2015 een innovatieve optie voor het gehele pakket: een betrouwbare oppas zoeken, regelen en betalen. ‘De maximale aandacht gaat uit naar de selectie van onze Babysitting Angels’, vertelt Van der Straten. Ook de gezinnen worden gecheckt. ‘Persoonlijk contact is erg belangrijk binnen dit type dienstverlening. Kwaliteit en vertrouwen is het belangrijkste goed.’ De oppassen zijn daarom persoonlijk gescreend, lastminute en flexibel inzetbaar, worden per keer beoordeeld, zijn online te selecteren en te boeken, de effectieve oppastijd wordt online bijgehouden en ook de betaling gebeurt online. Gezinnen kunnen een maandelijks abonnement nemen met een vaste servicefee per transactie, of zonder abonnement per keer boeken tegen een hogere vergoeding. De oppastimer geeft aan hoeveel er precies voor de oppas betaald moet worden.

Van der Straten runt de mobiele applicatie samen met partner Xander Koenen, twee technici en een aantal freelance specialisten. De uitdaging is de balans te vinden tussen het realiseren van een snelle duurzame groei en daarnaast kwaliteit en persoonlijke aandacht te geven. Wat zijn de toekomstplannen? ‘Binnenkort is Charly Cares een echte app. En over een jaar willen we dekking hebben in de zeven grote steden van Nederland.’

Dit artikel verscheen eerder in Twinkle 2-2016.