Twinkle | Digital Commerce

Gat in de markt: wereldgerechten voor thuis

2017-05-27
180101
  • 1:41

Echt buitenlands eten kunnen we voortaan met de foodboxen van Echtegerechten.nl. De webshop doet het voorwerk in de zoektocht naar authentieke recepten en originele ingrediënten en producten uit de hele wereld. De thuiskok hoeft niet meer zelf naar de toko of specialist.
 
Tekst: Danielle Scheffer
 
‘Ik ben een liefhebber van koken en eten, met een aangeboren nieuwsgierigheid naar authentiek eten en andere eetculturen’, vertelt eigenaar Marjolein De Bruijn. Maar de te zoute pakjes en zakjes in de supermarkt waarmee je Mexicaanse enchiladas en Kantonese kip kunt maken staan volgens haar mijlenver af van de real thing. Daarom bedacht ze een nieuw soort foodbox met daarin naast recepten voornamelijk houdbare producten, smaakmakers en basisingrediënten, uit een bepaalde regio. Op dit moment is de Proef Box China te koop. ‘Je kunt daarmee een aantal keer Chinees koken omdat je daar zin in hebt, niet omdat de houdbaarheidsdatum anders verloopt. Verse benodigdheden haal je bij de reguliere supermarkt’, aldus De Bruijn. Daarnaast zit je bij deze vorm foodbox niet vast aan een abonnement. Echtegerechten.nl is live sinds december 2015.

‘Ik werk samen met verschillende importeurs en groothandels. Voor verzending maak ik gebruik van Jet Verzendt. Af en toe bezorgen mijn vriend of ik zelf en we merken dat de klanten het leuk vinden als we zelf aan de deur komen.’

Voorlopig runt De Bruijn de webshop nog alleen. ‘Ik kan mijn ervaring op het gebied van sales, marketing en business development hier goed combineren met mijn liefde voor eten en koken.’ Wel worden alle recepten geproefd en gekeurd door mensen die zijn opgegroeid met de desbetreffende keuken. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de Proef Box Mexico en aan het definitieve marketingplan. De eerste content wordt online geplaatst en gedeeld op social media. De Bruijn wil van Echtegerechten.nl een platform maken vol informatie, wetenswaardigheden en recepten van keukens over de hele wereld.
 
Dit artikel verscheen eerder in Twinkle 2-2016.