Twinkle | Digital Commerce

Doorstart voor damesmodezaak La Ligna

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

Damesmodezaak La Ligna maakt een doorstart. Na het faillissement twee weken geleden zijn zowel de webwinkel als de fysieke vestigingen open gebleven. Nu gaat de keten met 42 van de 52 winkels verder.

Een groep investeerders, waaronder een deel van het bestaande management, blaast nieuw leven in La Ligna. Negen partijen toonden interesse in de Groningse keten, maar drie daarvan verenigden zich voor een doorstart. ‘De groep investeerders had de beste garantie dat de schade voor de winkels beperkt zou blijven’, aldus curator Jasper Berkenbosch volgens Nu.nl.

Schulden
La Ligna leed al enkele jaren verlies en kon de rekeningen niet meer betalen toen de schuldteller op 10 miljoen euro kwam te staan. Een faillissement volgde, waarna de directie opnieuw om tafel ging met winkelverhuurders. In het nieuwe bedrijf behouden 135 van de 210 werknemers hun baan.

La Ligna
Het Groningse bedrijf opende zijn deuren in 1984. Daarna volgden andere filialen verspreid over het land (voornamelijk in de Randstad) en een webwinkel. De keten presenteerde zich in 2009 als de eerste winkel voor 'welstandige vrouwen van boven de veertig' met een digitaal kanaal.