Twinkle | Digital Commerce

Amazon start dagelijkse liveshow in mode en beauty

2017-11-09
180101
  • 1:03

Amazon start in de Verenigde Staten met een dagelijkse liveshow in mode en beauty. Style Code Live wordt gepresenteerd door drie bekende stijlexperts die kijkers op een vast tijdstip via een livestream van advies voorzien.

Dagelijks kunnen Amazon-shoppers dertig minuten lang zien welke kleding ‘hot’ is en hoe je de items kunt combineren met andere modeartikelen of met beautyproducten. De showhosts (zie foto) ontvangen andere bekende stijliconen uit de VS en bespreken samen de nieuwste trends.

Direct kopen
De getoonde kledingstukken en beautyproducten kunnen direct door consumenten worden aangeschaft vanuit een productcarrousel onder de livestream en diverse links op de pagina. Deze verwijzingen leiden naar de bijbehorende productpagina op Amazon.com.

Chatten
Ook is het mogelijk om met het Style Code Live-team te chatten tijdens de uitzending. Hier krijgen consumenten persoonlijke tips en kunnen zij terecht met vragen, schrijft Amazon in een persbericht.

Eigen modelabel
In februari gingen er geruchten dat Amazon met een eigen modelabel zou komen. Dit bleek ook het geval: de retailer kwam kort daarna met zeven eigen kledingmerken voor vrouwen, mannen en kinderen. In totaal kreeg Amazon daarmee 1.800 nieuwe items in het assortiment.