Twinkle | Digital Commerce

Marketinghoofd Wouter Blok weg bij Coolblue

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

Wouter Blok verliet Google vorig jaar om als chief marketing officer aan de slag te gaan bij Coolblue. Binnen een jaar is hij vertrokken bij de nummer 4 van de Twinkle100, om voor zichzelf te beginnen. ‘Bestuurlijke taken kregen de overhand.’

Dat zegt de marketingman tegen Marketingonline. Hij was 11 maanden lang cmo bij Coolblue, van februari tot en met december vorig jaar. Tegenwoordig werkt hij in de Verenigde Staten.

Over zijn vertrek zegt hij: ‘Coolblue groeit nu zo hard, dat mijn bestuurlijke taken de overhand namen boven de inhoudelijke marketingtaken. Ik bemerkte dat ik hier minder voldoening uit haalde.’

Kanteling
Vanuit zijn eigen bedrijf Marketing Intrepreneur helpt Wouter Blok telecombedrijf Sprint nu bij het formuleren van een digitale visie. ‘Als ik binnen dit typisch Amerikaanse hiërarchisch bedrijf een kanteling teweeg kan brengen in collaboratie, proces en digitale performance, heb ik een gaaf jaar gehad’, laat hij Marketingonline weten.

Google en EasyToBook
Blok was lange tijd actief in de reisbranche, bij Google (als industry manager travel) en daarvoor onder andere bij EasyToBook.