Twinkle | Digital Commerce

Webshop Heroes biedt gratis lessen voor webwinkeliers

2017-05-27
180101
  • 1:13

E-commerce ondernemers kunnen hun kennis gratis bijspijkeren via het nieuwe platform Webshop Heroes. De site biedt korte lessen over allerlei onderwerpen, van zoekmachineoptimalisatie tot productfotografie en wet- en regelgeving.

Webshop Heroes wil het aantal webwinkels dat binnen vier jaar de handdoek in de ring gooit terugdringen. ‘We geloven echt dat er naast Zalando en Bol.com ruimte is voor gepassioneerde ondernemers met mooie producten’, zegt oprichter Vincent van Lettow. ‘Met gratis kennis verzameld op één plek gaan we alle webwinkeliers helpen om supersuccesvol te zijn’.

Partners
Webshop Heroes biedt lessen van partners als DHL, ICT Recht, Byte en Stichting Webwinkelkeur. Zij dragen financieel bij aan de site ‘om de kosten te dekken en het platform vrij toegankelijk te houden voor alle deelnemers’, zo staat in de factsheet van het bedrijf. De lessen duren tussen de vijf en tien minuten, de scores per kennisonderdeel worden bijgehouden in het account van de webwinkelier.

Praktische kennis
Het platform is op desktop, tablet en smartphone te bezoeken. ‘Je kunt altijd snel bijleren over een onderwerp naar keuze. We bieden praktische kennis, die je direct kunt toepassen’, aldus Van Lettow.

EcommerceWiki
Twee weken geleden lanceerden Thuiswinkel.org en de Ecommerce Foundation eveneens een kennisplatform voor webwinkeliers. De EcommerceWiki bevat al meer dan veertig thema’s waarin ondernemers zelf hun kennis aan anderen kwijt kunnen. Het gaat hierbij niet om concrete lessen, maar het verschaffen van informatie aan vakgenoten.