Twinkle | Digital Commerce

Omzet Picnic nu al ‘vijf keer hoger’ dan verwacht

2017-05-27
180101
  • 1:14

De omzet van Picnic is momenteel ‘vijf keer hoger’ dan dat oprichters Michiel Muller, Joris Beckers, Frederik Nieuwenhuys en Bas Verheijen hadden verwacht. Inmiddels bestelt 10 procent van de huishoudens in startstad Amersfoort bij Picnic.

Dat vertelde Michiel Muller gisteren tijdens What’s Next van ABN Amro in Rotterdam. Picnic werd daar overtuigend gekozen als Beste Startup, boven Bloomon en Dyanne.

Dertig busjes
Inmiddels heeft Picnic dertig bezorgbusjes rondrijden in Amersfoort en Leusden, schrijft Distrifood. Bij de start eind september waren dit er nog vier. Het gaat goed met de app only supermarkt, liet Muller in zijn presentatie weten.

Verswaren in trek
Klanten bestellen volgens hem vooral verswaren. ‘Ons versaandeel ligt hoger dan bij supermarkten’, zegt hij. ‘Het betekent dat consumenten vertrouwen hebben in wat wij doen en het betekent ook dat wij als een volwaardig alternatief voor de fysieke supermarkt worden gezien.’

Almere, Apeldoorn en Utrecht
Vóór de zomer moet Picnic van start zijn gegaan in drie nieuwe plaatsen, te weten Almere, Apeldoorn en Utrecht. In welke volgorde de startup de locaties aandoet, is nog niet besloten. ‘Het enige wat vaststaat is dat we voor de zomer in deze drie plaatsen actief worden’, aldus Muller. Hij zei eerder mogelijkheden te zien om boodschappen te bezorgen in veertig Nederlandse steden.

Lees ook: