Twinkle | Digital Commerce

Ikea opent webshop en afhaalpunten in België

2017-05-27
180101
  • 1:16

Ikea heeft de komst van een Belgische webwinkel aangekondigd. Onze zuiderburen kunnen orders vanaf volgend jaar laten bezorgen of zelf oppikken. Dat laatste kan zowel in de fysieke woonwarenhuizen als bij nog te openen afhaalpunten in grote steden.

Ikea, in zijn laatste boekjaar goed voor ruim een miljard euro webomzet, heeft winkels in 28 landen. In 13 daarvan, waaronder Nederland, verkoopt het Zweedse concern ook online. Om het omzetaandeel tot 2020 te laten groeien van enkele procenten naar 10 procent, wil Ikea in al zijn markten actief worden met e-commerce.

Woonwarenhuizen in België
België is in 2017 aan de beurt, schrijft de Vlaamse zakenkrant De Tijd. Ikea opende vandaag een zevende fysieke Belgische winkel, in Hasselt. Volgende week komt daar een achtste woonwarenhuis bij, in het Waalse Bergen. Ikea wil daarna nog enkele grote vestigingen toevoegen.

Kleine showrooms
Los daarvan wil Ikea kleine showrooms openen in bijvoorbeeld Brussel, Antwerpen en Gent. Die moeten vooral dienst doen als afhaalpunt voor online orders, maar ook als inspiratie- en bestelpunt. ‘De afhaalpunten zullen mensen in de stad bedienen’, benadrukt Catherine Bendayan, directeur van Ikea België.

Pick-up & order points en omni rooms
Ikea opende al zogenoemde pick-up & order points in Finland, Noorwegen en Spanje, waar mensen online bestellingen kunnen doen of weborders kunnen afhalen. In Amsterdam pioniert Ikea al enige tijd met 'omni rooms'. Dat zijn instore lounges waar bezoekers digitaal kunnen winkelen.