Twinkle | Digital Commerce

Wugly gaat op in Opiness

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:27

Wugly, een platform voor klantbeoordelingen over retailers, houdt op te bestaan. De ruim achthonderdduizend reviews krijgen een plek op Opiness. Wugly-oprichter Frank Quix (Q&A Retail & Consultancy) wordt aandeelhouder van Opiness, dat pas 14 maanden bestaat.

Opiness wordt geleid door Linda Schulte. Op het reviewplatform staan al ruim twee miljoen reviews over dienstverleners. Naast Schulte en Quix behoren oprichter Bas Rasker (Axivate Capital) en Bruno van de Laar tot de aandeelhouders. Zij hebben beiden een verleden bij Zoover. Govert Jansen (Tevreden.nl) en Arjan van Es (The Feedback Company) hebben ook een aandeel. Een groot deel van de reviews op Opiness zijn doorgeplaatst vanaf hun platformen.

Klantervaringen en klantmeningen
Op Opiness worden klantervaringen over bedrijven, verzameld door marktonderzoek- en feedbackbureaus, gekoppeld aan klantmeningen, die ofwel van consumenten ofwel van de aangesloten bedrijven zelf komen. Opiness.nl is ingedeeld in rubrieken, maar bezoekers kunnen ook op bedrijfsnaam zoeken.

Starpunt voor referenties
‘Met de toetreding van Wugly is Opiness weer dichter bij zijn droom gekomen om in Nederland volledige transparantie te creëren over hoe lokale en landelijk opererende bedrijven presteren volgens hun klanten’, verklaart Schulte. ‘Opiness wil het startpunt worden wanneer het gaat om het checken van referenties over bedrijven om zo consumenten meer zekerheid te bieden in hun keuzes.’

Opiness-score, awards, certificaten en deurstickers
Dit jaar moet de Opiness-score, geebaseerd op klantreferenties, ingeburgerd raken volgens de betrokken partijen. Op steeds meer websites zullen consumenten de Opiness-widget tegenkomen, met daarin een realtime rapportcijfer. Gekwalificeerde bedrijven kunnen hun hoge klanttevredenheid kenbaar maken met een Opiness Award of een certificaat ‘Aanbevolen door klanten’. Ook geeft Opiness deurstickers uit, waarmee retailers en andere bedrijven aan de gevel kunnen markeren dat hun onderneming is beoordeeld.