Twinkle | Digital Commerce

Dixons: van ‘multichanneler’ naar pure player

2017-11-08
180101
  • 1:11

Dixons wordt een pure player. De elektronicaketen sluit zijn 32 vestigingen, om alleen online verder te gaan. Het is de tweede tranformatie van het bedrijf sinds het faillissement onder BAS Group.


Dixons werd in oktober met zusterbedrijven MyCom en iCentre overgenomen door Relevant Holdings, moeder van Phone House. Uiteindelijk bleven 32 van de voorheen 88 Dixons-filialen geopend, samen met de webwinkel.

Beste papieren
Een aantal van deze fysieke vestigingen wordt nu toegevoegd aan het winkelbestand van MyCom, iCentre en Phone House, de rest wordt gesloten. Dixons houdt als merk in de winkelstraat op te bestaan en gaat als 'volbloed internet retailer' verder, schrijft Relevant Holdings in een persbericht. De eigenaar denkt dat de elektronicaketen de beste papieren heeft met een digitale toekomst.

Echte specialisten
Veel medewerkers uit de Dixons-winkels vinden nieuw werk bij zusterketens. Zij worden door Relevant Holdings omschreven als 'echte specialisten op het gebied van consumentenelektronica'. 

Investeren in klantbeleving
Het moederbedrijf wil de komende maanden fors investeren in klantbeleving. 'De investeringen richten zich op vernieuwing van de fysieke winkelomgeving, ontwikkeling van de adviesvaardigheden van medewerkers en de realisatie van een volledig geïntegreerde omnichannel IT-omgeving. Klanten krijgen daardoor een ongekende flexibiliteit bij het online en offline winkelen', zo omschrijft de holding de plannen. 

Relevant Holdings en Dixons wilden niet reageren op verdere vragen over de concrete invulling van Dixons' nieuwe digitale strategie.