Twinkle | Digital Commerce

BuildDirect opent voor third party sellers

2017-05-27
180101
  • 0:58

De Amerikaanse online bouwmarkt BuildDirect opent zijn platform voor third party sellers. Zij kunnen hun laminaat, meubels en wandtegels slijten op de daarvoor speciaal ingerichte Home Marketplace.

Consumenten kunnen producten voor de renovatie van een kamer tot een volledige woning tegen een gereduceerde prijs aanschaffen bij partners van BuildDirect. ‘Je bent niet meer afhankelijk van wat de grote ketens in het assortiment hebben, maar koopt andere producten direct bij de fabrikant tegen vaak de helft van de prijs’, vertelt het bedrijf in een video.

Big data platform
Externe verkopers krijgen toegang tot het ‘big data platform’ van het zeventien jaar oude BuildDirect, meldt Techcrunch. Ze krijgen onder andere informatie over welke producten wel of niet goed lopen. Daarnaast kunnen zij kiezen in welk BuildDirect-magazijn zij hun spullen opslaan. De bouwmarkt adviseert ze daarin op basis van waar de meeste kopers wonen.

Praxis’ Plaza-model
In ons land introduceerde Praxis zo’n anderhalf jaar geleden een Plaza-model. Leveranciers en andere webwinkels kunnen sindsdien ook hun doe-het-zelfproducten slijten op Praxis.nl. Met dit model wil Praxis dé DIY-portal van Nederland worden.