Twinkle | Digital Commerce

Docdata weigert V&D-voorraad terug te geven

2017-11-08
180101

Docdata weigert vooralsnog goederen terug te geven aan leveranciers van Vd.nl, hoewel zij formeel eigenaar zijn van de artikelen die in concessie of consignatie zijn gegeven. Het fulfilmentbedrijf uit Waalwijk heeft zelf nog een vordering van 1,3 miljoen euro uitstaan bij V&D.

Docdata, overgenomen door Ingram Micro, is een van de schuldeisers van het failliete V&D. De webwinkel van de nummer 23 van de Twinkle100 is al dicht sinds even voor Kerstmis uitstel van betaling werd aangevraagd.

Eigenaar-leveranciers
Afgelopen zomer werd bekend dat V&D fulfilmentpartner Docdata per 1 februari aanstaande zou verruilen voor CB. Op dit moment ligt het webwinkelaanbod nog in het Docdata-magazijn in Waalwijk. Een deel van de producten is formeel niet van V&D, maar van zogenoemde ‘eigenaar-leveranciers’, die eigenaar blijven tot er een verkoop plaatsvindt.

Retentierecht
Docdata echter weigert om de spullen terug te geven aan de rechtmatige eigenaren; het bedrijf is zelf schuldeiser en beroept zich op het retentierecht. RTL Nieuws kreeg inzage in een brief (pdf) van de curatoren aan de leveranciers, waarin ze schrijven dat het ‘voor alle betrokkenen schade oplevert wanneer de goederen bij Docdata blijven liggen.’ De curatoren willen de artikelen graag verkopen in de winkels van V&D, die nog wel open zijn.

Individueel aanspreken
Volgens de curatoren wil Docdata niet toezeggen de artikelen terug te geven. Leveranciers zullen Docdata zelf moeten aanspreken om hun vermeende recht te halen.