Twinkle | Digital Commerce

Deutsche Post DHL neemt belang in Relais Colis

2017-05-27
180101
  • 1:03

Deutsche Post DHL heeft een minderheidsbelang verworven in het Franse pakketbedrijf voor e-commerce Relais Colis. Met de koop wil de vervoerder voornamelijk de positie van zijn pakkettak DHL Parcel in de Franse e-commerce markt verstevigen.

Deutsche Post DHL heeft een belang van 27,5 procent in Relais Colis, dat volgens het persbericht van de vervoerder verschillende top e-commerce spelers in Frankrijk tot zijn klanten rekent. Relais Colis heeft een aantal services voor webwinkels, waaronder het afleveren van pakketten bij één van zijn 4,800 pick up points in het land en de bezorging van grote orders bij consumenten thuis.

Profiteren
Met het aandeel van Deutsche Post DHL profiteert Relais Colis van 'het pakketvolume in DHL’s netwerken in Frankrijk' en de kennis van het Duitse bedrijf. Relais Colis heeft 450 werknemers en werd in 2014 overgenomen door La Redoute-ceo Nathalie Balla en Eric Courteille, cfo van Redcats.

Mee met La Redoute
Zusterbedrijf La Redoute balanceerde onder oud-eigenaar Kering aan de rand van faillissement, maar werd in handen van Balla en Courteille nieuw leven ingeblazen. Relais Colis behoorde ook tot de overname die met een symbolisch bedrag van één euro werd beklonken.