Twinkle | Digital Commerce

‘Bol.com krijgt flinke korting op bouwgrond nieuw dc’

2017-05-27
180101
  • 1:16

Bol.com bouwt zijn nieuwe distributiecentrum voor een veel lagere prijs dan andere partijen in Waalwijk. De pure player betaalt 10,6 miljoen euro voor 10 hectare grond, omgerekend 106 euro per vierkante meter. De gemeente vraagt doorgaans 140 euro per vierkante meter.

Dat schrijft het Brabants Dagblad op basis van gesprekken met de gemeente en de hypotheekakte van Bol.com.

Gigantische lap grond
Waalwijk zegt het logisch te vinden om de prijs ietwat te drukken voor een ‘gigantische lap grond’. ‘Bij grote oppervlakten zijn er ook minder kosten voor bijvoorbeeld de aanleg van wegen en riolering’, aldus een woordvoerder aan de lokale krant. Daarnaast verwacht de gemeente zeker duizend extra man aan het werk te krijgen in het nieuwe dc van Bol.com.

Docdata
Het nieuwe magazijn van de Ahold-dochter krijgt een vloeroppervlak van 130.000 vierkante meter, met de mogelijkheid tot uitbreiding. Het personeel en de dagelijkse leiding in het nieuwe onderkomen komen van de logistieke partner Docdata, waarmee de webwinkel al sinds het eind van het vorige millennium in Waalwijk samenwerkt.

Ander bedrijf
Bol.com bedient steeds meer kopers, die steeds vaker bestellen uit een steeds breder assortiment van steeds meer volumineuze producten als hondenmanden, dozen Pampers en decoupeerzagen. Met de introductie van ‘Logistiek via Bol.com’ kunnen bovendien ook andere winkeliers hun pakjes laten opslaan in Waalwijk. ‘We zijn in die zestien jaar een ander bedrijf geworden’, aldus directeur Daniel Ropers afgelopen zomer.