Twinkle | Digital Commerce

Gat in de markt: in dienst van de ontwerper

2017-05-27
180101
  • 1:46

Na tien jaar verschillende projecten en evenementen voor onder andere Blend Magazine te hebben geïnitieerd, vond founder Jurriaan Bakker het tijd om een schaalbaar bedrijf op te zetten. Hij begon het platform The Way of Living 24, net als het magazine een blend van mode, kunst, design en lifestyle.

Tekst: Danielle Scheffer

Tijdens zijn jaren voor Blend kwam Bakker erachter dat designers allemaal tegen dezelfde problemen aanlopen. ‘Ze denken te lokaal en hebben geen tijd en/of energie om hun product online te verkopen. Sommigen hebben wel een webshop maar komen er na verloop van tijd achter dat er meer bij komt kijken, zoals traffic genereren.’ Bakker bedacht daarom met zijn partner Claudia Bom Twol24.com. ‘Een platform dat in dienst staat van deze creatieve groep. Wij doen de techniek en zorgen voor traffic en conversie, zodat de designer kan blijven doen waar ie goed in is: ontwerpen. Wij brengen vraag en aanbod bij elkaar en rekenen daar standaard 20 procent commissie voor.’ De designer is zelf verantwoordelijk voor de verzending. Het platform leent zich voor aansluitingen bij onder meer internationale fashion- of design weeks. Er zijn ruim 150 ontwerpers aangesloten. Bijkomend pluspunt: als collectief sta je sterker dan als individu.

Twol24 richt zich op slow fashion designers - in tegenstelling tot massaproducties van merken als H&M of Zara - en gaat storytelling over de achtergrond van de ontwerper inzetten. ‘We merken dat consumenten daar behoefte aan hebben. Zij willen ook weten hoe en waar het product is gemaakt.’

Het platform had in oktober een soft launch. Bakker is verantwoordelijk voor de front-end, Bom doet de back-end. Het totale team bestaat uit acht personen. Ze werken samen met affiliate partners en onderhouden daarnaast een groot netwerk met bloggers. ‘Wij bieden hun unieke content, ons onderscheidende vermogen is namelijk het aanbod. Onze designers zijn erg selectief in waar ze hun producten presenteren’, meldt Bakker.

In de nabije toekomst zijn er plannen om nog een probleem van onafhankelijke designers op te lossen: het voorfinancieren van de collecties.

Dit artikel verscheen eerder in Twinkle 10-2015.