Twinkle | Digital Commerce

‘2 op de 5 Amerikaanse internethuishoudens is Prime-lid’

2017-05-27
180101
  • 1:05

Ongeveer 2 op de 5 Amerikaanse huishoudens met een internetverbinding heeft momenteel een Amazon Prime-abonnement. Dat blijkt uit een berekening van investeringsbedrijf Cowen & Co. Dit zijn bijna 41 miljoen huishoudens.

Cowen & Co hield tussen december 2014 en december 2015 per maand een survey onder 2.500 Amerikaanse consumenten. Daaruit blijkt dat ongeveer 38 procent van de huishoudens in de Verenigde Staten een Prime-abonnement heeft. 10 miljoen werden in de onderzochte periode lid.

Prime tijdens feestdagen
In de maand december was 46 procent van de kopers op Amazon.com een Prime-lid. Dat is een kleiner aandeel dan in de maanden juli tot november, meldt Internet Retailer. Toen was 49 procent van de kopers lid van Prime. ‘We zagen de dip in december, maar dat betekent dat Amazon meer potentiële leden verwelkomde dan de trouwe Prime base’, aldus John Blackledge, directeur van Cowen & Co.

Grote loyaliteit
Van de tien Amerikanen die Prime een maand proberen, nemen er zeven uiteindelijk een abonnement, zo schatte Consumer Intelligence Research Partners afgelopen zomer. Amazon koppelde de hoge conversie van 70 procent destijds aan een grote loyaliteit: 95 procent van de jaarabonnementen die in het tweede kwartaal van 2015 afliepen, werd vernieuwd.