Twinkle | Digital Commerce

Uber bezorgt kerstbomen voor Praxis

2017-05-27
180101
  • 1:06

Uber bezorgt vandaag ‘kerstbomen on demand’ voor Praxis. Via de taxiapplicatie kunnen gebruikers tot half negen vanavond een manshoge Nordmann bestellen, die voor 44,99 euro wordt bezorgd. Inclusief een standaard en een kerstpresentje.

‘Mooier, beter en voller worden ze niet! Dat beloven we!’, schreef Uber vanochtend aan gebruikers over de kwaliteit van de kerstbomen. Vanaf dit middaguur zijn ze te bestellen voor aflevering in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, door de button UberTREES aan te klikken. De bezorgboom is vervolgens realtime in de app te volgen, het bedrag wordt via het Uber-account in rekening gebracht.

Onderstaande video brengt een en ander in beeld:

Kerstboombezorging is geen novum voor Uber. Het taxibedrijf leverde twee jaar geleden al dennenbomen op zijn Amerikaanse thuismarkt (in samenwerking met The Home Depot) en in het afgelopen Sinterklaasweekend konden inwoners van het gewest Brussel een kerstboom van boerderij Nos Pilifs bestellen.

Praxis Plaza
De Nederlandse partner Praxis verkoopt sinds begin 2013 zelf online. Aanvankelijk konden webshoppers orders alleen oppikken (‘Klik & Haal Af’), later werd landelijk een bezorgoptie toegevoegd. Behalve het eigen assortiment zijn ook producten van derde partijen online te koop, via de zogenoemde Praxis Plaza.