Twinkle | Digital Commerce

Ikea: meer dan een miljard euro online omzet

2017-11-08
180101
  • 1:06

Ikea heeft in zijn afgelopen boekjaar meer dan een miljard euro online omzet gedraaid. Daarmee is e-commerce goed voor enkele procenten van de totale concerninkomsten, die uitkwamen op bijna 33 miljard euro. Nettowinst: 3,5 miljard euro.

Ikea’s dubbelcijferige omzetgroei (11 procent) is primair te danken aan de extra verkopen in de bestaande woonwarenhuizen, minder aan de opening van nieuwe winkels of de online prestaties. Dat blijkt uit het vandaag verschenen jaarverslag (pdf).

Pick-up & order points
Ikea, dat online verkoopt in 13 van zijn 28 markten (328 winkels), specificeert zijn online omzet niet. In het jaarverslag staat het Zweedse concern stil bij de opening van zogenoemde pick-up & order points in Finland, Noorwegen en Spanje, waar mensen online bestellingen kunnen doen of weborders kunnen afhalen.

Omni Rooms
In Amsterdam pioniert Ikea al enige tijd met 'Omni Rooms', heeft u in het magazine van Twinkle kunnen lezen (nummer 7 -2015). Dat zijn instore lounges waar bezoekers digitaal kunnen winkelen. Ikea opende in juni 2013 een Nederlandse webwinkel.

Lees ook: