Twinkle | Digital Commerce

Drogisterij.net neemt I-drogist.nl over

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:54

Drogisterij.net heeft concurrent I-drogist.nl overgenomen, laat Jaap Santifort weten. De nummer 90 van de Twinkle100 versterkt zijn marktpositie als online verkoper van drogisterijproducten.


Drogisterij.net, opererend vanuit Stellendam, werd opgericht in 1999 en behoort tot de eerste generatie webwinkels in Nederland. Volgens Santifort past de overname bij de strategie van Drogisterij.net, dat zelf merendeels in eigendom kwam van BB Capital. Oprichter Santifort heeft nog altijd een pakket aandelen en de dagelijkse leiding in handen.

Centrale voorraad
De klanten van het kleinere I-drogist.nl, sinds 2003 actief vanuit Enschede, merken niets van de overname. Santifort: 'Sterker nog, ze kunnen een beter assortiment, betere service en concurrerende prijzen tegemoet zien. De verzending van de producten zal wel via het magazijn van Drogisterij.net gebeuren.'

Focus op eigen webshops
Hoewel Santifort verdere overnames niet uitsluit, richt Drogisterij.net zich de komende tijd weer op de eigen webwinkels, waaronder bijvoorbeeld ook Maaltijd-vervanger.nl.
 
Lees ook: