Twinkle | Digital Commerce

Zalando ‘op schema’ voor 3 miljard euro jaaromzet

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:13

Zalando verwacht naar aanleiding van de eerste negen maanden van 2015 een jaaromzet van 3 miljard euro te draaien. Ondanks het enorme verlies in het derde kwartaal, boekt de pure player tot nu toe winst over de langere termijn.

In de negen maanden die 2015 nu oud is zette Zalando 2,09 miljard euro om, een groei van 34,9 procent. 1,7 procent daarvan was winst. ‘Mooi op schema om een jaargroei van 33 tot 35 procent te realiseren’, meldt Zalando in een persbericht. De meeste omzet werd in de DACH-landen geboekt: zo’n 1,13 miljard euro. Hier steeg de opbrengst wel minder hard (29,7 procent) dan in de rest van Europa (42,5 procent).

Druk derde kwartaal
Zoals ook al vermeld in het voorlopig omzetrapport, noteerde Zalando in het derde kwartaal rode cijfers. Dit kwam voornamelijk door forse investeringen in marketing en nieuwe technologieën. De omzet groeide wel met 42,2 procent. Buiten de retailer’s thuismarkt steeg de opbrengst met 52,1 procent, in de DACH-landen met 34,4 procent.

Investeringen
Zalando testte de afgelopen periode same day delivery in zijn thuismarkt, in een later stadium het liefst binnen een half uur. Dit zal waarschijnlijk ook gebeuren vanuit zijn derde fulfilmentcentrum dat momenteel in aanbouw is. Andere investeringen in het derde kwartaal waren onder andere een Whatsapp-dienst met stylisten en een ophaalservice voor retouren in Londen.