Twinkle | Digital Commerce

Online fietsverkoop in de lift

2017-11-08
180101
  • 1:02

Nederlanders kopen een nieuwe fiets steeds vaker op internet, blijkt uit cijfers van Bovag en RAI. Het online verkoopaandeel lag vorig jaar op 15 procent. Toen werden meer dan 150.000 rijwielen online verkocht, tienduizenden meer dan het jaar ervoor.

Bovag en RAI Vereniging hebben onlangs het rapport Mobiliteit in Cijfers Tweewielers gepresenteerd, met voor het eerst cijfers over het afgelopen jaar. In 2014 werden in totaal 1.051.000 nieuwe fietsen verkocht, meer dan de 1.008.000 het jaar ervoor. Het aandeel van het internet daarbinnen groeide ook, van 13 naar 15 procent. Het is nu drie keer zo groot als in 2006:

Vakhandel bloeit op
Te zien is dat de vakhandel vorig jaar terrein terug heeft gewonnen op branchevreemde fietsaanbieders als warenhuizen en supermarkten. Overigens is de hele fietsenmarkt gedurende de crisisjaren wel kleiner geworden; het aantal nieuwe verkocht fietsen nam met een kwart af in acht jaar tijd. Elektrische fietsen wonnen flink terrein, terwijl steeds minder hybride fietsen en ‘tracking bikes’ werden verkocht.
 
Lees ook: