Twinkle | Digital Commerce

Asos komt met bezorgabonnement voor Duitse klanten

2017-11-11
180101
  • 0:59

Asos biedt Duitse klanten een bezorgabonnement voor online orders. Voor 20 euro kunnen shoppers hun bestellingen een jaar lang gratis de volgende dag thuis laten leveren.

‘Meld je aan voor Asos Premier-Lieferung en geniet een heel jaar lang gratis van onbeperkt next day delivery zonder minimale orderwaarde - retouren zijn uiteraard nog steeds gratis’, roept de pure player onze oosterburen op. Het abonnement wordt bovenaan de homepage van Asos.de aangeboden.

Prime als voorbeeld
De dienst lijkt alleen voor de Duitse markt bedoeld; op Asos.com wordt geen melding van de service gemaakt. De online moderetailer volgt het voorbeeld van Amazon met een jaarlijks opzegbaar bezorgabonnement. Prime-leden maken gebruik van free two-day shipping of same day delivery en een aantal andere voordelen, waaronder ongelimiteerde toegang tot digitale video’s, muziek, boeken en foto-opslag.

Asos groeit
Asos kan terugblikken op een goed jaar, waarin voor het eerst meer dan een miljard pond omzet werd geboekt. De teller bleef staan op 1,15 miljard pond, ofwel ruim anderhalf miljard euro. De totale inkomsten groeiden met 18 procent, de winst voor belasting met 1 procent.