Twinkle | Digital Commerce

Jumbo bezorgt nu ook boodschappen

2017-05-27
180101
  • 1:30

‘Vanaf nu start Jumbo ook met thuisbezorgen’, meldt het supermarktbedrijf op zijn website. Het gaat vooralsnog om een proef in Utrecht. De keten wil ‘op korte termijn’ beginnen met de uitrol. Orders worden vanuit de afhaalpunten bezorgd door lokale supermarkten.

Jumbo opent komende week zijn honderdvijftigste Pick Up Point, waar orders vanuit het e-fulfilmentcenter in Den Bosch heen worden gestuurd. Al voor de opening van Jumbo.com, gisteren precies een jaar geleden, was duidelijk dat de Brabantse keten behalve afhaal- ook bezorgambities koestert. Roland van den Berg vertelde later dat Jumbo daarvoor gebruik zou maken van zijn bestaande infrastructuur.

Last mile
De bezorgorders worden vanuit de Pick-Up Points naar de klant gebracht, laat Jumbo nu weten aan Twinkle. Supermarktmedewerkers zorgen voor dat transport. ‘We willen de last mile en het belangrijke klantcontact niet uitbesteden aan derden’, verklaart een woordvoerder. ‘Dat contact vinden we immers net zo belangrijk als het aanbieden van een groot assortiment en de laagste prijzen.’

6 euro
De woordvoerder zegt geen nadere details te kunnen geven over de pilot in Utrecht, maar in de faq's op Jumbo.com is wel de nodige informatie te vinden. 'De bestelkosten voor thuisbezorgen zijn 6 euro. Bij aankoop van minimaal 70 euro aan boodschappen, krijg je van ons 1 euro korting op je bestelkosten. Bij aankoop van een aantal speciaal geselecteerde producten hoef je géén bestelkosten te betalen', is daar onder andere te lezen.

Twee tijdvakken
Jumbo bezorgt orders tot tien uur 's avonds 'vaak al' de volgende dag. 'We bezorgen in principe van dinsdag tot en met zaterdag, tussen 10.00 – 13.00 uur en 17.30 – 20.30 uur. Op maandag bezorgen we alleen tussen 17.30 en 20.30 uur.' Webshoppers kunnen de boodschappen met pin afrekenen aan de deur.