Twinkle | Digital Commerce

Airbnb maakt p2p-zakenreizen wereldwijd mogelijk

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:09

Airbnb maakt het voor al zijn hosts mogelijk om zakenreizigers onderdak te bieden. Het bedrijf presenteerde tijdens een bijeenkomst in Parijs ook een tool die de overnachtingprijzen automatisch berekent voor aanbieders.

Afgelopen zomer testte de peer-to-peer (p2p) site zijn pakket voor zakenreizigers al in thuisstad San Francisco. De hosts maakten hun woning ‘business travel ready’ door koffie/thee aan te bieden op de kamer, samen met een werkplek voor de laptop en een 24 uurs checkin.

Label
Nu rolt Airbnb zijn service uit naar al zijn markten. Het bedrijf vraagt Nederlandse hosts om hotelfaciliteiten als een strijkijzer, kleerhangers, een werkplek voor de laptop, een haardroger en wifi in de woning te installeren. Als de Airbnb ‘bedrijfsklaar’ is, krijgt hij een zakenreizenlabel in de zoekresultaten.

Automatisch prijzen
De p2p-onderneming biedt nu ook een smart pricing tool voor al zijn hosts, schrijft The Verge. Deze tool berekent de prijs voor een nacht op basis van onder andere de locatie, het plaatselijke weer en andere Airbnb’s in de buurt. Hosts kunnen zelf een minimum en maximum kamerprijs opgeven.

Loyaliteitskaart
Airbnb zou aan een loyaliteitskaart werken die tevens als creditcard kan worden gebruikt. Techcrunch meldt dat klanten 10 procent van elke boeking terugkrijgen, om te gebruiken voor een volgend verblijf in een Airbnb. Het is nog niet duidelijk wanneer de kaart uitkomt.